turist Foto: Gulliver/Thinkstock

Kako putovati besplatno u hotelima s 5 zvjezdica?

Kada god se govori o besplatnim putovanjima uglavnom se misli na jeftin i besplatan smještaj kao što je couchsurfing, airbnb, kao i spavanje kod prijatelja i poznanika. No, ako želite besplatno putovati a uz to malo i raditi, to može biti i u hotelima s 5 zvjezdica.

Nedavno je naš tim za istraživanje besplatnih putovanja naleteo na jedan tekst na portalu punkufer.dnevnik.hr koji govori o tome kako možete besplatno putovati ako se bavite fotografijom.

“Belgijanac Johan Lolos je prije nekoliko godina bio poput sasvim običnog, mladog zaljubljenika u putovanja koji na svojim avanturama voli snimati prirodu, ljude i zanimljivosti koje mu zapnu za objektiv te ih povremeno objavljivati na Instagramu. Kad je primijetio da mu broj lajkova raste počeo je objavljivati svaki dan, a ubrzo nakon što je usavršio svoju rutinu zamijetile su ga turističke zajednice pa čak i National Geographic.

Tada je počeo razmišljati kako svoju strast pretvoriti u posao i kontaktirao različite partnere, ponajprije turističke agencije.

“U godinu dana sam proputovao Australiju i Novi Zeland. Bavio sam se svim aktivnostima u prirodi koje su mi pale na pamet i nisam potrošio ni novčića“, kaže Belgijanac koji trenutno putuje bez previše planiranja, odlazi kamo mu puhne, a za putovanja ga inspiriraju priče ljudi koje upoznaje, kao i tekstovi koje pročita.”

Cijeli tekst možete pročitati na ovom linku.