Poštovani,

Agencija za mobilnost i programe EU poziva Vas na EVS info dan koji ce se održati 24.ožujka 2017.g. u Zagrebu, u prostorijama Leksikografskog zavoda „Miroslav Krleža“, Frankopanska 26, od 9.00 do 12.00 sati.

Europska volonterska služba koju financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+ u podrucju mladih, omogucuje mladima izmedu 17 i 30 godina volontiranje u organizacijama civilnog društva u inozemstvu. U proteklih dvadeset godina više od 100.000 mladih volontera sudjelovalo je u aktivnostima Europske volonterske službe s ciljem stjecanja posebnih vještina, poput solidarnosti, razumijevanja i tolerancije te postizanja osobnog i profesionalnog razvoja.

EVS info dan omogucit ce pružanje informacija i kvalitetne potpore javnim ustanovama i organizacijama civilnog društva koje žele sudjelovati u Europskoj volonterskoj službi.

Predstavit cemo primjere dobre prakse te uzvanicima kroz razgovor s predstavnicima EVS organizacija prezentirati ucinak koji sudjelovanje u EVS-u ima u odnosu na kapacitete i kompetencije EVS organizacija/institucija te na osobni i profesionalni napredak ukljucenih pojedinaca i volontera.

Na info danu predstavit ce se novosti vezane za Europsku volontersku službu od 2017. godine, a dodatna pozornost posvetit ce se predstavljanju nove inicijative Europske komisije, Europske snage solidarnosti.

Europske snage solidarnosti omogucuju organizacijama da ugoste mlade volontere iz drugih država, koji ce pridonijeti aktivnostima koje pokazuju i poticu solidarnost kao zajednicku vrijednost europskog društva.

Više informacija o Europskim snagama solidarnosti možete potražiti na mrežnim stranicama Agencije za mobilnost i programe EU na linku.

Preliminarni program info dana dostupan je ovdje.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se ispunjavanjem prijavnog obrasca na sljedecoj poveznici najkasnije do 17. ožujka 2017., s napomenom da je broj mjesta ogranicen.

Agencija za mobilnost i programe EU ne pokriva putne troškove.

Za dodatne informacije možete se obratiti na evs@mobilnost.hr