Posljednjih godina često možemo čuti da ljudi iz našeg okruženja odlaze u Kinu kako bi radili kao učitelji engleskog. Mnogi su tokom tog boravka uspjeli obići razna mjesta u Kini ili Kambodži, otići na Filipine, Tajvan ili biti među prvima koji su vidjeli novi most u Vijetnamu.

Iako ova putovanja nisu besplatna, mnogi koji su se odlučili za ovu avanturu, kažu da uz posao učitelja, lako možete izdvojiti novce i obići sve spomenuto a i više od toga, zbog čega vam prenosimo ovaj vodič sa sajta ananas – express :

“Ovaj članak donosi informacije o tome kako na provjeren i siguran način tražiti posao u Kini. Pronaći posao učitelja engleskog jezika u Kini nije teško, ali pronaći dobru školu koja nudi korektne uvijete i poštuje ih, nije jednostavno.

Iako je posao moguće pronaći u svega par dana, preporučljivo je aplicirati za više oglasa kako biste mogli usporediti uvijete koje poslodavci nude i tako lakše odlučiti koja ponuda je najprihvatljivija. Kako se kasnije ne biste našli u nezgodnoj situaciji, preporučuje se istražiti, odnosno googlati, svaku šoklu ili agenta prije potpisivanja ugovora ili se raspitati u WeChat grupama ako netko ima iskustva s istima.”

Ukoliko vam sve ovo djeluje zanimljivo, cijeli tekst pronađite na ovom linku.

Pored informacija o tome kako da pronađete posao, na ovom sajtu možete pronaći i razne druge vodiče, od toga kako aplicirati za vizu do toga što trebate znati ako planirate ići u Vijetnam. Uživajte.

Ovaj članak je dio EVS projekta “Cro – EU-Planet Earth 3” financiran od Europske Unije. Cilj projekta je informiranje i uključivanje hrvatske mladeži u razne edukativne, poslovne i volonterske projekte vezane uz putovanja te povećanje mobilnosti. Ovo je jedan od eventa u nizu koji ćemo organizirati. Ukoliko želite biti informirani o različitim mogućnostima koji nudi “Planet Zemlja” možete se prijaviti na našu emailing listu tako da pošaljete email sa imenom, prezimenom te datumom rođenja na urbanamladez@gmail.com.

Pratite naše evente na facebook.com/urbanamladez/