Svi smo mi čuli negdje nešto da netko putuje po svijetu besplatno ? Da li je ovaj mit istinit ? Mogu li ja putovati svijetom bez novca? Sva ta pitanja muče gomile mladih koji su zainteresirani za putovanja a nisu pri novcu.

Monika i Ana, naše EVS volonterke iz Srbije, cijeli život nalaze načine da sa što manje novca putuju po svijetu. Njih dvije su odlučile da sa mladima podijele svoja iskustva i odgovore na sve njihove nedoumice u vezi sa ovom temom.

Monika je govorila najviše o Erasmus plus projektima za mlade financirane od Europske Unije: European Voluntary Service (EVS), Youth exchanges & Training courses. Zatim je govorila i o osobnim iskustvima pronalaženja načina za besplatna putovanja izvan europskih programa, kao što su razne konferencije po svijetu. Monika je također objasnila što je to European Solidarity Corps i zašto je on zamijenio dosadašnji program EVS.

Ana je govorila o svojim iskustvima učenja jezika po svijetu. Najviše je vrijemena posvjetila svom putovanju u Kinu i tamošnjem učenju jezika. Također se u par navrata osvrnula i na svoje EVS iskustvo i Zagrebu i na to zašto bi svi mladi makar jedanput u životu trebalo da budu EVS volonteri.

Urbana mladež je ovaj događaj organizirala 30.11.2018 od 19.00h u Funk Clubu (Ul. Ivana Tkalčića 52), Zagreb, Hrvatska. Hvala svima koji su bili na događaju i vidimo se na svedećem eventu gdje ćemo podijeliti sa vama neke nove stvari vezane za besplatna putovanja 🙂

 

Event “Kako putovati besplatno” je dio EVS projekta “Cro – EU-Planet Earth 3” financiran od Europske Unije. Cilj projekta je informiranje i uključivanje hrvatske mladeži u razne edukativne, poslovne i volonterske projekte vezane uz putovanja te povećanje mobilnosti. Ovo je jedan od eventa u nizu koji ćemo organizirati. Ukoliko želite biti informirani o različitim mogućnostima koji nudi “Planet Zemlja” možete se prijaviti na našu emailing listu tako da pošaljete email sa imenom, prezimenom te datumom rođenja na urbanamladez@gmail.com.