“„Kako postati profesionalni putnik i zarađivati od putovanja?“, pitaju se mnogi od nas koji maštaju o tome da žive od putovanja. Nije lako, iako se po mnogim blogovima čini kao da je stvar samo odluke da se nekamo zaputiš.

Za početak trebate znati da ne morate imati prijašnje profesionalno iskustvo u području turizma, bitan je vaš stav i entuzijazam, kao i vještine koje već posjedujete, a da možda do sada niste ni bili svjesni da ih možete iskoristiti i unovčiti. Bilo bi naravno zgodno da ste pismeni, da vladate i engleskim jezikom (ako ne i dodatnim stranim jezicima), da imate donekle smisla za fotografiju i da, za prvu ruku, imate nešto ušteđevine kako biste stekli neka turistička iskustva prije nego ih možete početi prodavati.”

Ukoliko ste se pronašli u nekom od opisa iz prethodnog pasusa, na sledećem linku možete pročitati detaljnije upute o tome kako putovati i zarađivati novac.

Ovaj članak je dio EVS projekta “Cro – EU-Planet Earth 3” financiran od Europske Unije. Cilj projekta je informiranje i uključivanje hrvatske mladeži u razne edukativne, poslovne i volonterske projekte vezane uz putovanja te povećanje mobilnosti. Ukoliko želite biti informirani o različitim mogućnostima koji nudi “Planet Zemlja” možete se prijaviti na našu emailing listu tako da pošaljete email sa imenom, prezimenom te datumom rođenja na urbanamladez@gmail.com.

Pratite naše evente na facebook.com/urbanamladez/