Europski projekt mladih – Dance me to the end of love

Od 04.06. do 11.06.2018. pod Erasmus plus programom u Zagrebu, odviti će se 8 dana plesnih radionica razmjene znanja i dobre prakse na kojem će sudjelovati mladi iz EU zemalja. Projekt je financiran od Europske Unije.

Ovaj projekt je poseban po tome što promiče jednakost spolova kroz plesne radionice društvenih plesova, točnije salse. 33 mladih iz Litve, Bugarske, Turske i Hrvatske razmjenjivati će plesna znanja i napraviti plesnu koreografiju s kojom će nastupati na Trgu bana Josipa Jelačića 09.06. u 18h. Organizacija mladih zadužena za projekt je Urbana mladež iz Hrvatske dok su partneri Pi Gençlik iz Turske, Walk Together iz Bugarske te Alpkina Europa iz Litve.

U plesnim radionicama i koreografiji cure će voditi a dečki pratiti što nije uobičajeno u društvenim plesovima. No kao što naši mladi plesači kažu, zašto ne? Ako cura želi preuzeti ulogu vođenja, što je uobičajeno tradicionalna muška uloga u društvenim plesovima, zašto ne bi to napravila?! Isto tako, nekim dečkima je možda zabavnije da prate u plesu umjesto da vode pa će se u ovom Erasmus projektu okušati u tome. Također ćemo na radionicama vježbati istospolne plesove gdje će cure plesati sa curama a dečki sa dečkima. Kroz ovaj projekt i radionice, podižemo svijest o jednakosti spolova i slobodi izbora te dajemo pravu definiciju feminizma – jednakost za sve spolove.

Projekt će također uključiti lokalne i svjetski poznate plesače koji će podržati ovu inicijativu taggirajući svoje plesne video zapise na društvenim mrežama sa hashtagom #yestofeminism pa nas slobodno pratite preko navedenog hastaga na Internetu.

Nakon završetka radionica, na internet portalu urbane mladeži www.urbanamladez.hr moći ćete skinuti rezultate projekta ove razmjene, među kojima će se naći i plesni video sa nastupa te ostali multimedijalni sadržaji napravljeni tokom projekta. Svi građani su pozvani na finalni nastup na Trgu 09.06. u 18h.