Dragi citatelji,

Urbana mladež dobila je svoj prvi projekt razmjene mladih pod programom Erasmus plus. Veoma smo ponosni i sretni zbog ovog dogadaja jer smo i mi postali dio EU razmjena i suradnji. Od 13.10. do 22.10.2014. u Zagrebu, odviti ce se 10 dana radionica razmjene znanja i dobre prakse iz poduzetništva i multimedije na kojem ce sudjelovati mladi poduzetnici iz EU zemalja.

 

Na projektu 4 elements for 4 corners of Europe skupiti ce se 28 sudionika iz Madarske, Poljske i Hrvatske kako bi svojim znanjem, iskustvom i idejama pomogli jedni drugima da unaprijede i razviju svoje poslovne strategije i organizacije. Radionice ce biti bazirane na prakticnom znanju te vodene primjerima dobre prakse.  Medu sudionicima varira razina iskustva od pojedinaca koji imaju svoje firme do sudionika koji su na pocetku realizacije vlastitih ideja, što ovaj mix cini veoma zanimljivim. Iskusniji sudionici dobivaju svježe ideje za razvoj usluga i proizvoda dok manje iskusni prakticno znanje koje ce ih uštediti mnogih grešaka i neuspjeha. Specificnost projekta je da okuplja mlade koji se bave podrucjem multimedije poput vlasnika glazbenih, foto i video studija te menedžera plesnih i rekreativnih škola.

Ova razmjena je bazirana na volonterskoj osnovi a cijeli projekt je financiran od strane Europske unije. Organizacija domacin je Urbana mladež dok su partnerske organizacije Sluzewski Dom Kultury iz Varšave (Poljska) te organizacija mladih Birs Egyesület iz Szombathelya (Madarska). Od lokalnih partnera projekt su podržali Narodno sveucilište Dubrava, udruga IN Flux iz Zadra i Unija mladih Hrvatske. Predavanja i radionice ce se održati u Narodnom sveucilištu Dubrava i Funk Lounge Hostelu.

 

Za jednu mladu osobu koja tek ulazi u svijet poduzetništva na današnje veoma dinamicno i stalno promjenjivo tržište, od velike koristi je upoznati se gdje su njegovi vršnjaci poduzetnici griješili te gdje su su prosperirali.  Pogotovo kada svoje ideje i brige mogu raspraviti sa kolegama iz drugih EU država.

 

Nakon završetka radionica, na ovom portalu moci cete skinuti rezultate projekta razmjene, medu kojima ce se naci i prirucnik dobre prakse.  U meduvremenu mi cemo vas svaki dan izvještavati putem naših dnevnih blogova, fotografija i videa. Dio radionica ce biti otvoren za javnost te cete nam se moci pridružiti. Urbana mladež upisuje nove clanove tokom cijele godine. Ukoliko nadeš naš program i sadržaj interesantnim slobodno nam se javi i pridruži.