EU prirucnik za samonauke plesne trenere izraden u Hrvatskoj je dostupan svima besplatno za skinuti! U sklopu Erasmus projekta “Dance tools for inclusion” 35 mladih iz 11 država EU sastalo se u Zagrebu kako bi napravili zajednicki prirucnik o raznim plesnim alatima. Cilj ovoga prirucnika je inspirirati i educirati samonauke plesne trenere raznim metodama i pristupima plesnom treningu kako bi poboljšali svoj rad sa mladima.

 

Prirucnik možete skinuti na sljedecem linku

Galeriju fotografija sa projekta možete naci na linku

 

U prirucniku možete naci razne teme poput timskog rada, metode ucenja u par, improvizacija i metode improvizacije na treningu, kako strukturirati trening za pocetnike a kako za napredne plesace, priznavanja plesnih kompetencija, vježbe za sva godišta, koreografija i rad sa rekvizitima, nastupi na javnim mjestima i još mnogo toga. Prirucnik je na engleskom jeziku te takoder sadrži i komentare polaznika projekta medu kojima smo imali profesionalne plesace i plesne trenere.

 

Udruga Urbana mladež je hrvatska organizacija koja je zadužena za provedbu ovoga projekta u suradnji sa partnerskim organizacijama Gor (Slovenija), Associació Pirineus Creatius (Španjolska), Dom Kultury “Zacisze” w Dzielnicy Targówek _m.st. Warszawy (Poljska) , Fondazione Teatro della Citta di Livorno Carlo Goldoni (Italija) , Obshtinski Mladejki dom (Bugarska), Asociacija Apkabink Europa (Latvija), HELLASFORUS (Grcka) , Asociatia Umanitara FAM (Rumunjska), Tmelník z.s. (Ceška Republika), SYTEV (Slovacka).

Dance tools for inclusion je Erasmus plus projekt financiran od Europske Unije.

 

Slobodno podijelite prirucnik sa prijateljima, kolegama i svima koji bi mogli biti zainteresirani za poboljšanje svog rada sa mladima kroz plesnu edukaciju.